Dinsdagavondritten 2012

Op dinsdagavond 3 april wordt weer de eerste dinsdagavondrit verreden op de MTB. Deze wekelijkse training in de vorm van een toer op de dinsdagavond zal grotendeels gelijk blijven aan de aanpak van de afgelopen twee jaar. De training zal nu echter aan de kapstok van MTB-Arnhem worden gehangen wat een aantal zaken die vorig jaar ook al golden wat explicieter maakt. Daarom even vooraf de puntjes op de spreekwoordelijke I:

De dinsdagavondrit wordt niet onder de auspiciën van een vereniging gehouden en is daarmee voor iedereen toegankelijk mits we ons allemaal aan een aantal afspraken houden:
Je rijdt op je eigen verantwoordelijkheid. Dat betreft de “technische” risico’s die je neemt en de medische consequenties voor het niet kunnen inschatten van je eigen vaardigheden alsook de omgeving waar je rijdt. De gebieden waar het zeer expliciet verboden is te mountainbiken zullen worden vermeden, maar de omgeving kent meerdere “grijze” stukken waar het niet helemaal uitgesproken duidelijk is wat er mag. We gaan er van uit dat je niet gek bent en zelf de afweging maakt of je daar wil fietsen of niet.

Je zorgt ervoor dat jezelf en je fiets voldoende fit zijn. Lang niet iedereen is een even goede en goed getrainde mountainbiker en dat is geen enkel probleem, maar zorg dat de basis op orde is. Hetzelfde geldt voor je ros. Niet iedereen kan zich altijd het beste en het nieuwste veroorloven, maar zorg dat je fiets onderhouden is en zorg dat je de basis bij je hebt om een euvel onderweg te kunnen verhelpen. Bandje/pompje/tooltje is toch wel het minimum en een powerlink is ook nooit weg.

Als je van plan bent om dit jaar één of meerdere dinsdagritten mee te gaan rijden zul je vooraf eenmalig je moeten melden op klerkx apestaartje wxs.nl. Dit om je N(AW)T gegevens en je ICE nummer door te geven. Daarmee wordt een lijst samen gesteld die de voorrijder in zijn telefoon kan zetten. Dit om in bijvoorbeeld een noodgeval of als we je kwijt zijn in ieder geval contact op te kunnen nemen.

Als laatste is ook het trefpunt veranderd. De dinsdagavondritten starten vanaf de parkeerplaats van Brasserie de Boerderij op sonsbeek. In de maand april om 18:45. Vanaf mei om 19:00.

Zie jullie op de dinsdag!

Reacties

  1. Goed bezig Jeroen! Heb er weer zin in en probeer er zo veel mogelijk bij te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helder verhaal! En ik GA er weer vaak bij zijn! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super dat je dit blijft doen Jeroen!
    Bedankt alvast!
    Mark

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helemaal te gek Jeroen en lekker helder verhaal!
    Ik ga er ook zeker vaak bij zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Helemaal te gek Jeroen en lekker helder verhaal!
    Ik ga er ook zeker vaak bij zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vanwege de afstand gaat het niet vaak zijn, maar toch ben ik van plan om een paar keer die kant op te komen. vroeg beginnen met werken en dan effe naar A voor 'echt' mountainbiken.... Ik wacht even tot de avonden echt wat langer zijn..dus tot binnenkort!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten