De kou komt eraan!!!


Dus even een belangrijk vraagstuk:

Weet iemand wat het vriespunt van bier is? In verband met mijn 'walkinfridge' ;-)

Reacties

  1. Jeroen,

    Bier bevriest al bij een paar graden onder nul. Zie onderstaande grafiek voor het vriespunt tov het percentage alcohol.

    Freezing Point

    Ethanol Concentration
    (% by volume) 0/10/20/30/40/50/60/70/80/90/100
    Temperature(oC) 0/-4/-9/-15/-23/-32/-37/-48/-59/-73/-115

    Ik heb die fout ook als een eerder gemaakt om bier even snel te laten koelen, zie http://24.132.114.123/photo/

    Groet,
    Lars

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha.. die is vet.. Bier-ijs! Gat in de markt ;-)

      Dan maar snel opdrinken dat bier..

      Verwijderen
  2. Ik heb het bier-ijs nog wel uit het flesje geschept om te proeven. Was best nog wel te doen, maar wel een raar gevoel aan de tong.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In centraal en zuid amerika houden ze bier altijd een graad of 4 onder 0. Zelden een bevroren biertje gehad. Wel een beetje smakeloos. Maar ik hoor graag wanneer ik je inloopkoelkast mag komen testen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Joene, Hoe gaat het met de koelkast van je? Al ijspilsjes gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Joene, Hoe gaat het met de koelkast van je? Al ijspilsjes gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb de Hertog Jan naar binnen gehaald.. De Grolsch staat als experiment nog buiten.. en het gaat nog goed ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten